Основателят на Alibaba казва, че е бил най-щастлив преди да стане милиардер

Джак Ма, основател и главен изпълнителен директор на гиганта Alibaba, стана най-богатият човек в Китай през септември миналата година, когато състоянието му възлезе на 25 милиарда. Въпреки това, работодателят твърди, че бил е по-щастлив, когато работил в университет и едва свързвал двата края.

След като се дипломирал през 1988 г. Ma работи като учител по английски език в университет в родния си град Hangzhou, само за $ 12 на месец. Въпреки това, говорейки пред Икономическия клуб в Ню Йорк, милиардерът посочил този период като "най-добрият от живота си."

"Човек, който има по-малко от един милион долара, знае как да се харчат пари", каза Ма. "Един милиард долара са пари, които вече не ти принадлежат ... Парите, които имам сега, са отговорност. Това е доверието, което хората са възложили на мен ", добави той. Бизнесменът каза още, че чувства необходимостта и задължението да харчи парите си "в името на обществото."

След първичното публично предлагане на Alibaba, основателят на компанията е казал на медиите, че особено сега, когато светът зависи от цената на акциите на неговатата компания, усеща натиск, свързан с отговорността.

Станете почитател на Класа