Washington Post: "Тръмп преговарял с мафиотските семейства за да изгради империята си"

Медийният магнат и кандидат за президент на републиканците Доналд Тръмп е изградил империята за недвижими имоти, преговаряйки с мафията в Ню Йорк, която в продължение на десетилетия контролира най-мощните компании и профсъюзи в града.
"Никой сериозен кандидат за президент не е имал толкова стопански субекти свързани с контролирани от мафията единици, както Тръмп", заключава "Вашингтон пост" в статия с резултатите от разследването бизнеса на Тръмп. За целта журналистите проучили съдебни регистри и многобройни свидетелства.
Според вестника, едно от дружествата, контролирано от организираната престъпност и свързано с Тръмп е S&A Concrete, компанията, доставила материалите за сградата Trump Plaza в източната част на Манхатън. „Компанията на Антони "Fat" Салерно, ръководител на престъпното семейството Дженовезе и Пол Кастелано, шеф на семейството Гамбино, получавали цимент от S & A на завишени цени, според федералния обвинителен акт срещу Салерно и други ", заяви The Washington Post.
"Почти всички големи строителни проекти в Манхатън през този период са направени с участието на мафията, включително Trump Tower, 58-етажен небостъргач на Пето авеню " пише вестникът. Статията се отнася за годините 1970 и 1980 г., когато посочените по-горе мафиотски семейства, контролирали "Клуб на цимента", криминален картел, който елиминирал конкуренцията и манипулирал циментовите синдикати.
Американският вестник информира, че освен поддържане връзки с организираната престъпност, Тръмп започнал да финансира предизборните кампании на демократите в Ню Йорк през 1971 г. След като поел юздите на фирмата за недвижими имоти, основана от баща му, бизнесменът изразходвал значителни средства за закупуване подкрепата на местния политически елит. За да поддържате бизнеса си в Ню Йорк, Тръмп правил дарения за "кметове, областни председатели и други изборни длъжности."

Станете почитател на Класа