Налаганата от САЩ демокрация: "По жестока дори от Хитлер"

Политическият коментатор Яромир Петрик обвинява САЩ, причинител на войните в Ирак, Сирия, Либия и Украйна, на възхода на Ислямска държава и милионите бежанци в Близкия изток, за начина им на налагане на демокрацията.

"Не бяха ли американските дипломати концентрирани в Киев, тези които заплашиха украинския президент Янукович да не използва сила срещу протестиращите. Не бяха ли те, които след това обвиниха Русия в разпалване на война в Украйна?" пита Петрик в статия за Svobodne Noviny. Журналистът припомня „сравняването на т.н. Руска заплаха с Ебола и с ислямска държава, на няколко пъти направено от президента на САЩ Барак Обама и многократните обвинения срещу Москва, циркулирани в Ройтерс, CNN, BBC и други западни медии.

Журналистът отбелязва, че НАТО водени от САЩ нахлуха в Ирак и Либия, след което президентите и повечето държавни служители бяха убити от предполагаеми "демократи". "Дори Хитлер не го е правил, когато елитите в окупираните страни се предавали. Но американците наредиха безмилостно да се убиват лидерите на превзетите страни, потапяйки ги в хаос", казва той.

Журналистът от Чехия заявява, че руският президент Владимир Путин не се поддава на политиката на Вашингтон, спечелвайки си омразата на американския елит, който се стреми да очерни Русия по-силно, отколкото по време на Студената война.

"По онова време, се допускаха дисиденти. Сега те са изключени напълно", пише Петрик, добавяйки, че бизнес анализаторите и експерти по Русия са заменени с "неоконсервативни идиоти, които никога не са живели в Русия".

Станете почитател на Класа