Лос Анджелис хвърли милиони топки в резервоар за борба със сушата

В отчаян акт за запазване на притока на вода след четири години суша, град Лос Анджелис покри резервоара Van Norman с милиони черни пластмасови топчета. Властите твърдят че пазещите сянка топки запазват водните запаси по няколко начина.
Заедно с други длъжностни лица на града, кметът на Лос Анджелис Ерик Гарцети пусна 20000 черна пластмасови топчета във Van Norman Reservoir, съобщиха местните медии. Това е последната стъпка в проект от $ 34.5 милиона за защита на водоснабдяването в засегнатия от сушата град.
Очаква се сянката от топките се предотврати изпаряването на 300 милиона галона вода годишно, което е достатъчно, за да се достави питейна вода на 8100 души в продължение на година.
Освен това, топките предотвратяват химическа реакция причинена от слънцето, за създаване на канцерогенни бромат съединения. Накрая, защитната бариера, образувана на повърхността на водата от тези малки топчета ще помогне да се избегне замърсяване с отпадъците на птици и други животни. Досега вече са били пуснати 96 000 000 топки.

Станете почитател на Класа