ИД е извинение САЩ да бъдат в региона и за терора срещу сирийците

Реалността е не борбата на САЩ срещу Ислямска държава, а че Вашингтон е създал враг, който оправдава присъствието им в региона и терора срещу целия сирийски народ, каза на RT политичката и анализатор Сара Флаундърс.
Изявленията от американски политици, че тяхната основна цел в региона е Ислямска държава са не повече от прикритие, защото "никой не е по-отговорен за въздигане на ИД, нейното финансиране и дестабилизация на целия регион от САЩ", каза политическият анализатор. Турските власти обявиха споразумение между САЩ и Турция да се установи зона за сигурност в Сирия. Въпреки това, Държавният департамент на САЩ е отрекъл съществуването на тези планове. Единствената причина Държавният департамент на САЩ да е така уклончив по този въпрос е "голямата ескалация".
"Това е много опасна военна ескалация, която вече е била използвана отново и отново през последните войни на САЩ под името на хуманитарен коридор, зона за полети, безопасна или свободна зона," обясни експертката в интервю.
Ислямската държава е перфектната причина Вашингтон да останат в региона, като се посочва борбата срещу тази форма на тероризъм и в същото време представлява "оправдание за тероризма на САЩ срещу целия сирийски народ".
Турция, от своя страна, иска подкрепата на САЩ за изчистване на района от кюрдските сили и това може да е "тайната цена" за използване на бази в турската провинция Диарбекир от САЩ, заключи тя.

Станете почитател на Класа