Чечения откри първия плаж само за жени

Органите на чеченската република официално откриха първия ексклузивен плаж за жени в курорт на брега на морето на Грозни, разположен в покрайнините на столицата. Чечения, република на Русия в Кавказ, има преобладаващо мюсюлманско население.
"Създали сме всички условия за отдих на жените. За децата е изградена детска площадка," каза управителят на курорта Laguna, Петимат Агаева , Въпреки че по-голямата част от потребителите на съоръженията са жени, също така е разрешено влизането на деца под 12 години.
Комплексът, който е обграден с ограда висока три метра, разполага с плажна ивица, кафенета, медицински център и стая за молитви. Пясъкът на плажа е внесен от Каспийско море, а общата площ на комплекса е над 5000 m2. В допълнение, персоналът е изключително женски.
Както пише в своя Instagram акаунт президентът на Чечения Рамзан Кадиров, проектът включва изграждането на няколко хотела, плаващ ресторант и музикален фонтан, наред с други съоръжения. Това е само част от по-големия инвестиционен план да се превърне Чечения в туристически център за всички възрасти.

Станете почитател на Класа