Русия за действията на НАТО: "Ние сме готови да се спрем всяка заплаха"

НАТО е избрала политика на ограничаване на Русия, заяви постоянният представител на Русия в НАТО, Александър Грушко. Като част от своето военно планиране, Русия ще вземе предвид действията на НАТО, включително въвеждането на нови сили близо до руската граница, каза Грушко. Според него, Москва е готова да спре всяка заплаха.
Политиката на враждебност на НАТО е замислена много преди украинската криза. Според Грушко, решенията, взети на последното заседание на министрите на отбраната на страните членки на НАТО показват, че алиансът е преминал от политиката на сътрудничество към политиката на ограничаване на Русия. Развитието и военното планиране възприети от НАТО генерират враждебна политика към Русия, каза той.
"Днес цялата машина на НАТО се обръща срещу Изтока, т.е. връща се в началото. Това е изключително опасна тенденция, защото тя е дългосроча ", каза той.
Ако НАТО не промени отношението си към сътрудничеството с Русия, няма да има място за възстановяване на сътрудничеството, подчертава Грушко, като припомня, че НАТО и Русия са работили заедно успешно в Афганистан, в борбата срещу пиратите, както и в обмена на анализи за терористични заплахи.

Станете почитател на Класа