Пристанищните работници затварят Кале отново

Фериботните услуги между Dover и Calais бяха спряни във вторник сутринта, стачкуващите фериботни работници продължават блокадата си на северното френско пристанище. За разлика от стачните действия от миналата седмица, когато Eurostar и Eurotunnel също се принудиха да отменят услугите, сега само фериботните прекосявания са засегнати.
В ранните часове на вторник, фериботният оператор P & O съобщи, че нито един от неговите кораби не ще пътува към или от Кале и препоръча на пътниците да изберат друга дата.
MyFerryLink отменени всичките пътувания от Кале, но посъветва пътниците с автомобили да бъдат прехвърлени към услугата Eurotunnel.
DFDS каза че няма да има фериботни услуги от Кале, но ще добави допълнителни прекосявания между Дувър и Дюнкерк за засегнатите пътници.
Стачката започна в понеделник следобед след като се оказа, че стотици работници биха могли да загубят работата си, след като органът по конкуренцията постанови групата Eurotunnel да продаде MyFerryLink. Предложение за придобиване от DFDS ще защити само около половината от 600 служители.

Станете почитател на Класа