С доктрина за превантивна война САЩ могат да започнат ядрена война "

Политиката на САЩ, провеждана понастоящем ще позволи на Вашингтон да отприщи III световна война и този път войната ще бъде ядрена, твърди Майкъл Чосудовски, директор на Центъра за изследване на глобализацията в Канада.

"НАТО и когато казваме НАТО, ние казваме САЩ и НАТО,провеждат военни учения пред портите на Русия", подчерта Чосудовски. Вашингтон обвинява Москва в подкрепа на паравоенните в югоизточна Украйна "без доказателства", докато самият Пентагон изпраща своите войски "директно на прага на Русия" за да подкрепи украинското правителство, дошло на власт незаконно с преврат, каза анализаторът.
"Американската военна техника се разполага в Източна Европа, което е акт на провокация, насочена срещу Русия. Мисля, че Москва не е заплаха, нито Пекин. Пътят, по който вървят САЩ е много опасен – те приемат доктрината за превантивната война, а също така твърдят, че могат да използват изпреварващо ядрено оръжие срещу Русия ", заяви Чосудовски.Това в действителност може да доведе до Трета световна война.

"Когато те казват, че новото поколение ядрени оръжия - тактическите ядрени оръжия, са безвредни за цивилни лица и могат да бъдат използвани срещу неядрени държави и заплашват Русия с ядрени оръжия, ние сме на много опасен кръстопът в нашата история, водещ към немислимия сценарий на Трета световна война. И това не е хипотеза - висшите служители на Пентагона си го мислят" казва Чосудовски.

Станете почитател на Класа