Защо Ислямска държава призовава за борба по време на Рамадан?

Терористични атаки са окървавили четири страни (Франция, Тунис, Кувейт и Сомалия) в черен петък, след като ислямската държава призова извършването на нападения по време на Рамадан.
Ислямските джихадисти, посочиха клането в Тунис като "атака срещу гнездата на блудство, порок и атеизъм" и предупредиха, че "най-лошото тепърва предстои", съобщава Daily Mail.
Клането бе извършено в петък, мюсюлманския свят ден и изпълни призива на терористите да извършват нападения по време на Рамадан.
Въпреки че Рамадан се счита за месец на мира, джихадистите призоваха своите последователи за атака през това време. Те мислят, че по този начин се следват традицията на пророка Мохамед, който изнесе една от най-важните си битки по време на Рамадан, когато завладява Мека през 624 г.
Според вярванията на екстремистите, който умре като мъченик в свещената война по време на Рамадана, получава най-високото място в рая и десетократна божествена награда.
Абу Мохамед ал Аднани, говорител на ИД, призова джихадистите да атакуват "западни цели и да превърнат този месец в бедствие за неверниците."

Станете почитател на Класа