"FIFA gate": Германия купила Световната купа 2006, изпращайки оръжие за Саудитска Арабия

Германия получила правото да бъде домакин на Световното първенство по футбол през 2006 г., чрез измамни методи, според Zeit Online. Германското правителство експедирало пратка гранати за Саудитска Арабия, за да осигури подкрепа за кандидатурата си да организира шампионата, според последните доклади, свързани със скандала на FIFA.
Както стана ясно от германския Zeit Online, Германската футболна федерация организирала с помощта на администрацията на тогавашния канцлер Герхард Шрьодер пратка оръжия, за да гласува Саудитска Арабия в подкрепа на Германия.
Берлин също така обещал инвестиции в други страни, които все още не са разкрити, за да си гарантира гласовете им, подчертава изданието. "Това че Германия докопа World Cup 2006 г. се дължи в голяма степен на оръжия, разпределени като подаръци".
Междувременно, президентът на Германската футболна федерация, Волфганг Ниерсбах заяви, че предоставянето на Мондиал 2006 на Германия, не е свързано с измама. "Ние няма от какво да се срамуваме. И си спомням - имахме абсолютно най-добрата оферта," каза той пред канал ZDF.

Станете почитател на Класа