Джефри Сакс: "През 2015 г. ще има уникални възможности да спасим света"

Решенията, взети от правителствата по света в поредица от срещи през следващите шест месеца ще бъдат решаващи за бъдещето на планетата, казва международно признатият икономист Джефри Сакс.
Професор Джефри Сакс, който заема позицията на специален съветник на ООН и директор на Института за Земята, е един от водещите икономисти по международно развитие. Той смята, че срещите на световно равнище през юли, септември и ноември, представляват "най-добрата възможност на това поколение да се върне на пътя", съобщава The Independent.
Специалистът има предвид срещите за финансиране на развитието в Адис Абеба, за устойчиво развитие в Ню Йорк и Конференцията на Обединените нации по изменение на климата в Париж, които той определя като жизненоважни за установяване курс на глобални действия за справяне с бедността и опазване на околната среда.
"Най-накрая настъпи моментът.. говорим за тези шест месеца от много години и сега ние имаме със сигурност най-добрата възможност на това поколение да се върне на пътя. Дипломатически възможности като тези се дават веднъж на десетилетие, а сега се случват накуп за шест месеца. Ние трябва да успеем ", каза той.

Станете почитател на Класа