Доклад: Фондация Клинтън получила милиони от Швеция, за да позволи търговията с Иран

Докато Хилъри Клинтън продължава своята президентска кампания, на бял свят излизат още тайни за дейността на нейната фондация. "The Washington Times" проведе разследване, според което дъщерно дружество на организацията в Швеция получило 26 милиона долара, докато Стокхолм пресирал бившия държавен секретар шведски компании да бъдат изключени от санкциите срещу Иран.
Дъщерното дружество на Фондацията Клинтън се установило в скандинавската страна и получило множество дарения. Според няколко документа и доклади, събрани от вестника, фактът не е бил известен на Държавния департамент, тъй като всички документи са обработени и регистрирани в Швеция.
Много от световно известни шведски компании като Ericsson и Volvo, са против строгите санкции срещу Персийския заради търговските си интереси. В същото време, Иран е вторият по големина пазар в Близкия изток за шведски износ след Саудитска Арабия.
Според вестника, Фондацията събрала 26 милиона щатски долара по време на обсъждането на санкциите. Все още не може да се твърди с абсолютна сигурност, че фактите са взаимосвързани, но когато през 2011 г. държавният секретар Хилъри Клинтън издава първия списък на санкциите срещу Иран, Ericsson и Volvo не са в него.

Станете почитател на Класа