ЦРУ признава заплахата за националната сигурност на САЩ от външната им политика

Директорът на ЦРУ Джон Бренан призна потенциалния риск, който може да представлява външната политика на САЩ за националната сигурност. Това е едно "безпрецедентно", изявление, както го описва експертът по международни отношения Мика Зенко.
В едно от последните издания на телевизионното шоу "С лице към нацията", директорът на ЦРУ Джон Бренън, призна потенциалните последствия за националната сигурност от външната политика на САЩ и войната срещу тероризма. Това е първото изявление по рода си, каза Мика Зенко, член на Съвета за международни отношения на САЩ (CFR).
"Решаването на някои проблеми в Близкия изток - в Ирак, Иран, Сирия, Йемен, Либия, или други страни, е най-сложното и комплексно за 35 години работа по въпросите на националната сигурност. Все още няма лесни решения ", каза Бренън. "Но ние трябва да признаем, че понякога нашата ангажираност и пряко включване ще насърчава допълнителни заплахи за националната сигурност", каза Бренън.
По мнението на Зенко, изявлението "е безпрецедентно и доказва че усилията на САЩ за борба с тероризма могат да увеличат директните заплахи към САЩ и неговата национална сигурност".

Станете почитател на Класа