Руска интернет "тролка" съди бившия работодател

Бивша руска интернет "тролка" наета за насърчаване на политически възгледи онлайн съди бившия си работодател, в опит да се привлече вниманието към "информационната война в страната ". Основанията за делото, заведено от Людмила Савчук, която се очаква да бъде изслушана през следващия месец от градския съд в Санкт Петербург, е пропускът на работодателя да предостави трудов договор или други документи, подкрепящи наемането и евентуалното й уволнение, съобщава Комерсант.
Савчук твърди, че е била уволнена след като говорила пред медиите за работодателя си, Internet Research, която тя описва като част от "трол фабриката" на Русия. Internet Research се счита за свързана с друга фирма с подобно име, Агенция Internet Research, която през пролетта се слива с фирма New Technologies, чиито документи за регистрация я идентифицират като строителна фирма. „Трол фабриката "работи по много странни схеми, но всички тези фирми са свързани един с друг, въпреки че те са отделни юридически лица" каза Савчук.
" Сред нас има и опозиционни активисти и поддръжници на правителството, но всички ние вярваме, че такива методи на информационна война са неприемливи" каза тя.

Станете почитател на Класа