Евровизия чупи рекорди

Швеция, Русия и Италия са сред фаворитите да спечелят 60-ото издание на конкурса за песни Евровизия, който се провежда във Виена. Около 200 милиона зрители се очаква да следят събитието по телевизията.
Участие вземат рекордните 27 страни, включително Австралия, която е поканена да се състезава за първи път, за да се отбележи диамантовата годишнина. Австралиецът Гай Себастиан е една от най-големите звезди на страната си и също влиза в сметките за титлата на Евровизия.
Манс Зелмерлоу от Швеция се счита очертава като водач, следван от Полина Гагарина от Русия и италианското трио Il Volo. Суинг- дуото Electro Velvet ще развее флага на Обединеното кралство.
Кончита Вурст взе короната за Австрия през миналата година и традицията е победителите да бъдат домакин на конкурса през следващата година.
По-рано тази седмица, Ирландия, най-успешната страна в историята на Евровизия, напусна състезанието след като не успя да премине полуфинала. Седемкратните победители не успяха да съберат достатъчно гласове за най-младия участник, 17-годишният Моли Стърлинг.
Приходите от 60-тото издание на конкурса ще надхвърлят 38 милиона евро, от които 27.8 милиона ще останат във Виена. Това ще се случи благодарение на високата рекламна стойност, която ще генерира събитието за столицата на Австрия - рекламните приходи свързани с Евровизия ще надхвърлят 100 милиона евро, а данъчните приходи ще бъдат над 16 милиона евро, като в тези суми се включват услуги като транспорт, включително до Виена, хотели, таксита и приходи на ресторанти.

Станете почитател на Класа