Каква ще е новата стратегия на САЩ към Русия?

Редакцията на италианския вестник La Stampa "е получила документ, който, според публикацията, разкрива плановете на правителството на САЩ по отношение на промяната на стратегията към Русия.
В САЩ смятат, че руският президент Владимир Путин е решил да промени стратегията на Русия към Запада и Вашингтон се готви за "продължителен конфронтация" с Русия, La Stampa, позовавайки се на документ от администрацията на САЩ, появил се в нюзрума.
Според изданието, САЩ определя взаимодействието си с други държави въз основа на протоколи, които се актуализират редовно. "Актуализиран протокол за отношенията с Русия скоро ще бъде представен на президента на САЩ Барак Обама," пише вестникът.
"След разпадането на СССР, във връзка с икономическите необходимости Москва избра пътя на сътрудничеството [със Запада] за модернизацията на страната", гласи статията, като отбелязва, че тази стратегия продължи през първия президентски мандат на Владимир Путин. Въпреки това, след украинската криза стана ясно, че стратегията се променя и Русия вече защитава националните си интереси, пише вестникът.

Станете почитател на Класа