Лорд Ашдаун: Унищожете лодките на контрабандистите, преди да напуснат пристанището

Лорд Ашдаун твърди, че трябва да се използва сила срещу контрабандистите на хора, базирани в Северна Африка и че не трябва да оставя Италия да се справят с бежанците. Той призова за нова стратегия насочена срещу мрежите от контрабандисти на хора в Северна Африка, включително възможността за използването на въоръжени сили, които да унищожат лодките, преди те да натоварят отчаяни имигранти. Неприемливо е да има удавени бежанци, трябва да се атакуват контрабандистите. Ашдаун каза още : "Трябва да има много по-голяма координация между страните от ЕС за справяне с бежанците. Просто не е честно, че се пада само на Италия. "
Коментарите на Ашдаун идват след като ЕС на извънредна среща в Люксембург заяви, че ще започне военни операции срещу мрежите от контрабандисти в Либия.
Командор Едмъндс, препоръча морска блокада на държави, в които контрабандата на хора е широко разпространена и добави, че вярва комбинираните военноморските сили на Южна Европа имат инструменти, за да го направят.
Той добави, че липсващият елемент от този въпрос, е дали шестия флот на САЩ може да участва. " Ако са в международни води, шести флот може да се справи."

Станете почитател на Класа