"Само Русия и Китай могат да сложат край на терора на САЩ"

Русия и Китай са единствените държави, които могат да се противопоставят и да сложат край на глобалния терор САЩ, които изпълняват експанзионистична политика в световен мащаб, пише Хенри Пол в австрийското списание "Contra Magazin".
Американските военни цели са ясно изразени в доктрината Улфовиц, издадена през 1992 г.: „Първата ни цел е да се предотврати връщането на нов конкурент, на територията на бившия Съветски съюз или на друго място, който да представлява същата заплаха за реда,която представляваше СССР," се казва в документа. "Това е главният фактор, който е в основата на новата стратегия за регионално отбрана и ние трябва да направим всичко възможно, за да се предотврати една държава, чиито ресурси биха били достатъчни, за да генерират световна сила, да доминира" обяснява доктрината.
Според Пол, след Втората световна война, САЩ искат да разширят и да използват тяхната икономическа, военна и политическа власт, докато на планетата не остане суверенна държава. САЩ завладяха 65% от страни по целия свят и ги принудиха да прилагат американската външна политика, казва авторът, като добавя, че "САЩ не само увеличават своята територия за сметка на други страни, не само изпращат своя флот по всички океани, но и твърдят, че всички тези страни и океаните са зоната им на влияние, която трябва да се защитава. "
От гледна точка на САЩ, тяхната зона на влияние включва и евразийския континент и според тях излиза, че "...нито Русия, нито Грузия, Азербайджан и Узбекистан и или всички други държави имат национални права на територията си" заявява авторът.
Икономическото сътрудничество между Русия и Европа дразни САЩ по такъв начин, че те прекарват десетилетия в опити да провокират разногласия между страните и да предотвратят дори слаб руско-европейски политически съюз. "САЩ знаят, че Евразийският континент ще бъде най-мощната икономическа и политическа сила в света ", което ще означава" пряка заплаха за идеологията на САЩ за световно господство "

Станете почитател на Класа