Легендарен търсач на съкровища арестуван

Легендарният ловец на съкровища, Томи Томпсън на 62 години, е бил арестуван в хотел в Палм Бийч, след двегодишно укриване. Той е открил огромно съкровище на потънал кораб, след което се твърди, че излъгал инвеститорите си и изчезнал. При ареста са намерени банкови разписки и книгата "Как да живеем живота си невидими." Маркирана страница препоръчва: "Живей си живота само с налични пари."
Корабът „Централна Америка", известен още като "Златният кораб" е потънал в крайбрежието на Южна Каролина по време на ураган през 1857 г., като с него са потънали 425 души и 21 тона злато на дълбочина 8000 метра. Златото е пътувало за New York.
Томпсън открива кораба около 130 години по-късно. Голямата дълбочина изключва да се гмуркат хора и той използва и дистанционно управляем апарат, произведен специално за проекта. Успява да продаде извадени от останките слитъци и монети за 52 милиона щатски долара, но се твърди, че е измамил своя екипаж и инвеститори. Точно колко злато е извадено от потъналия кораб остава неясно, но инвеститорите, финансирали търсенето претендират, че Томпсън им дължи много милиони. Делата в съда продължават с години.
Миналата година компанията за морски изследвания Odyssey, започна спускания до корабокрушението от името на ищците. Нейните водолази и археолози вече са извлекли над 15 500 златни и сребърни монети и 45 златни кюлчета от мястото на катастрофа. Те също така са открили златни бижута, златни късове и реликви от 19-ти век.

Станете почитател на Класа