Намериха останките на Сервантес

Тази събота екип от изследователи, водени от Франсиско Ечеверия, съдебен лекар, са открили ковчег в криптата на манастира Босата Троица (Мадрид, Испания), в който се твърди, че може да са останите на Мигел де Сервантес. Експертите са стигнали до това предположение от инициалите "MC", написани с многобройни гвоздеи върху капака му.
Експертите се въздържат от категорично заключение за това чии са останките, преди да се извърши тест за идентификация. Планирано е и изследване на пола. Ако се потвърди, че останките са на мъж, изследователите ще търсят белези, които могат да потвърдят, че скелетът принадлежи на Сервантес. Това са костната атрофия на метакарпалната кост и следите от съчми в гръдната кост, получени от писателя в битката при Лепанто.
Други признаци, които идентифицират Сервантес, са липсващи зъби и приведения от остеоартрит гръбнак. Експертите също така анализират дрехите, които обвиват костите, за да проверят, дали съвпадат с униформата на членовете на ордена „Orden Tercera", с която е погребан писателят.

Станете почитател на Класа