Англоговорящи военни засечени в Украйна

Мъже в униформа говорещи отлично и без акцент английски език са засечени сред украинските военни след неотдавнашното бомбардирането на град Мариупол.
Пристанищният град в югоизточната част на Украйна, контролиран от Киев, преживя бомбардировка миналата събота, когато няколко ракети се взривиха в източната част на града, убивайки най-малко 30 цивилни.Украинските военни и паравоенни си размениха обвинения за отговорността за атаката.
Видео, записано от местния канал MSN и публикувано в YouTube показва материалните щети, причинени от бомбардировките. В един момент журналистът се обръща за коментар минаващ военен. "Лицето не, моля" отговаря униформени на английски без акцент и отива.
В друго видео, публикувано в интернет, униформени очевидно търсят неизбухнали снаряди в детска градина след нападението.
"Може да се е взривил, а може би не" казва военен на чист английски, застанал до яма от снаряд.
Описанието на видео гласи, че военният е американец от доброволческия батальон Азов, без да представя доказателства. Униформата има синьо-жълт кръг с бродерия, но подробностите не са различими, нито лицето на мъжа.

Станете почитател на Класа