Върховната рада: Готови сме да обявим война на Русия!

Вчера привечер сраженията на летището в Донецк са избухнали с нова сила. "В района на летището продължават ожесточените бойни действия. Има загинали и ранени сред военнослужещите от украинската армия. Група наши бойци действително е попаднала в плен", съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната на Украйна, цитиран от УНИАН.

Същевременно шефът на парламентарната комисия за национална сигурност и отбрана в украинската Рада Сергей Пашински заяви, че Киев е готов за въвеждане на военно положение и за война с Русия. В ефира на "Канал 5" той каза, че решението за такава стъпка е подготвено, но засега тя няма да бъде предприета.

Всички решения за въвеждане на военно положение в страната са разпечатани, подписани и запечатани в пликове, обясни депутатът. "Ако, не дай си боже, в Черниговска или Харковска област се появи поне една батальонно-тактическа група, ще бъде обявена война на Русия, но това не е сценарий, за който да мечтаем", каза той.

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк пък обяви, че е подготвен закон за увеличаване на украинската армия с 68 000 военнослужещи до общо 250 000.

Заради усложняването на обстановката президентът Порошенко ще съкрати посещението си на форума в Швейцария и се завръща в Украйна", каза прессекретарят му.
Донецките власти съобщават, че загиналите укрански военни през последните няколко дни са над 500 душ

Станете почитател на Класа