Американската армия разработва безшумен мотоциклет за тайни операции.

Техническите подробности все още са тайна, но на екипа стоящ зад SilentHawk наскоро бе присъдена награда.
Този офроудър се основава на произвеждания от Alta Motors електрически мотоциклет, но е снабден с хибридно електрическо задвижване за безпилотни летателни апарати. То е описано като "мулти-горивно", което вероятно означава, че ще работи или с дизел или с JP-8, както и повечето военни превозни средства. Идеята е да се създаде мотоциклет, в който да се комбинират стелт технологиите и възможностите на електрически двигател за къси разстояния с много по-големия експлоатационен диапазон на двигател с вътрешно горене.
Електроенергийната система е с "полева замяна", т.е изтощената батерия може бързо да се заменя с нова, без да се губи време за презареждане. SilentHawk има задвижване на двете колела, за да се катери като планинска коза. Цивилната му версия има около 50 мили обхват в електрически режим, с максимална скорост 80 мили/час.
Logos Technologies планира да има оперативен прототип готов до средата на следващата година, а компанията вярва, че " разработената система ще има приложимост и в други военни превозни средства".

Станете почитател на Класа