Не е фентъзи: Чък Норис срещу Монсанто

Известният американски актьор Чък Норис, разочарован от рисковете за здравето от най-популярния хербицид в света, разказва в статия за опасностите от този продукт, произведен от Monsanto. Винаги има нещо, което може да застраши здравето и благополучието, но "проблемът е, че заплахата не винаги е ясна," пише Норис в своя публикация.
Актьорът казва, че един от примерите е глифозатът, активната съставка в най-продавания в света хербицид Roundup на Монсанто. Според няколко проучвания, интензивното използване на глифозат създава проблеми на растения, животни и дори хора.
Въпреки това, казва актьорът, за регулиране на глифозата, правителството се базира на доказателства и данни, предоставени от Monsanto, които твърдят, че рисковете са незначителни. "Но аз изпитвам неудобство от изрази като " незначителен риск "или" недостатъчни доказателства ", когато става дума за потенциалното въздействие и продължителното разпространение на синтетично съединение."
Норис твърди, "ние трябва да бъдем бдителни в момента е, тъй като глифозатът е в процес на стандартна регистрация от Агенцията за защита на околната среда." Агенцията трябва да определи дали употребата му да продължи, както досега, дали да бъде ограничена или отменена.

Станете почитател на Класа