Mercedes без шофьор, супер бързи зарядни устройства

Всяка година тек маниаците от цял свят се събират в Лас Вегас за Consumer Electronics Show, където новаторите идват да покажат своите най-нови прототипи и нови версии.
Въпреки, че шоуто е на повече от 40 години, тазгодишната проява, която се проведе от 6 до 9 януари, показа някои от най-футуристичните продукти.
Ето някои от най-готините технологии от шоуто.
1. Mercedes-Benz представи своя безпилотен автомобил.
Въпреки че F 015 Лукс в Движение в момента е само концептуален автомобил, той показва какво Mercedes мисли за шофирането в бъдеще с опция автоматично шофиране и луксозен интериор "мобилно жизнено пространство".
2. Контролирани с жестове на ръката обекти.
Най-новата версия на Ring, от Logbar, беше представена на CES 2015. Устройството с облачно управление позволява да правите неща като пускане на музика от телефона си или затваряне на завеси, използвайки жестове, програмирани в приложение за смартфон.
3. Роботизирана ръка за пинг понг.
Versaball Empire Robotic е запълнена с " материал като пясък." Когато се вкара въздух топката се омекотява, заема форма около един обект, а когато въздухът се изпомпа, зелената топка се втвърдява и хваща предмети от тухли до пинг-понг топчета.
4. Интелигентни скейтбордове.
The IO Хоук е "устройство за интелигентна мобилност", което може да се движи с 10 км/час. То се захранва от батерии и се движи в зависимост от натиска от краката ви. Устройството е 12 см високо и създаде истинска тръпка в тълпата.
5.Toshiba представи концептуалния си робот, Chihira Aico.
ChihiraAico е може би най-реалистичният робот, който някога сте виждали, и според Toshiba ще се използва в областта на здравеопазването. Целта е била да се направи робот, който изглежда и се държи като човек.
6. Умен колан се саморегулира в замисимост от това колко яде човек.
Френска компания представи умен колан, който автоматично се разхлабва и стяга, следи цялостното ви здраве, използвайки обиколката на талията ви, автоматично се коригира, след голямо ядене и известява, когато сте неподвижни прекалено дълго.
7. Телефон се зарежда за минути.
StoreDot, израелска стартъп компания, показа супер-бързо зарядно, което работи до 100 пъти по-бързо от досегашните, зарежда наълно за минути и може да се използва за телефони, таблети, лаптопи. Според Би Би Си продуктът вече се подкрепя от Samsung и от руския бизнесмен Роман Абрамович. StoredDot съобщават, че са започнали работа и по зареждане на електрически превозни средства.

Станете почитател на Класа