Пол Крейг Робъртс: Русия се готви да пусне "решителен черен лебед" срещу Запада

Бивш съветник на Рейгън е убеден, че за да спечели, на Москва би било достатъчно да се откаже от продажбата на енергоресурси на страни от НАТО.
Западните сили не трябва да бъде прекалено да се радват на трудностите, които Русия изпитва сега. Така счита известният американски икономист Пол Крейг Робъртс, бивщ съветник по въпросите на икономическата политика в администрацията на президента на САЩ Роналд Рейгън.
"В днешните новини видях много самодоволнни хора, безумно щастливи от факта, че най-накрая," Русия е стъпкана"," с Русия е приключено "," Русия е сломена и скоро ще стане васал на Америка. " Слушайки всички тези глупости, аз се чудя как хората могат да бъдат толкова неразумни? За съжаление, те са също толкова глупави, колкото тези във Вашингтон.
Русия може да пусне "черните лебеди", които ще разрушат къщурката от карти на Запада "- казва Робъртс в интервю за King World News.
Според него, правителството на Русия може да срине европейската банкова система, ако заяви, че атаките срещу рублата имат политически характер и в началото на 2015 се откаже от следващата вноска по погасяване на дълга си, като обещае да стори това след стабилизиране на рублата. "Русия дори не трябва да декларира неизпълнение, а просто да заяви:" Ние не възнамеряваме да плащаме тази година. Ще го направим по-късно, когато рублата се стабилизира. "
Включените в банковата система на ЕС банки са чудовищно декапитализирани и за някои от тях заемите към Русия поглъщат целия основен капитал, каза експертът.
Можете да си представите въздействието на това решение върху Запада. Обърнете внимание на това, че всичко е свързано – например фалитът на Lehman Brothers удари Европа не по-малко, отколкото САЩ .
Според Робъртс, ако европейските банки започнат да потъват, цялата Западна банкова система може изведнъж да се срути като къщичка от карти.
"И сега за най-големия" Черен лебед ". Ако Русия най-накрая излезе от кожата си, ще й бъде достатъчно само да информира европейските правителства, че природен газ и други енергийни ресурси, няма да бъдат продавани на страни от НАТО.
Последицата от това може да бъде окончателен и пълен колапс на Алианса. Дори марионетна държава като Германия няма да остави хората да умрат от студ, промишлеността да спре и безработицата да надмине 40 процента. Така просто НАТО ще свърши.
Така че, когато Русия реши да унищожи НАТО, тя просто трябва да съобщи на Европейските марионетки - на Меркел, Оланд, Камерън - : "Вие, момчета, толкова хубаво си живеете в НАТО, а ние решихме вече да не продаваме енергоресурси на членките на НАТО." Това ще е краят на НАТО и американската мощ, "- каза икономистът. В САЩ той е смятан за един от главните архитекти "на икономическото чудо на Рейгън", благодарение на което страната излезе от продължителна "стагфлация", която е комбинация на рецесия и безработица с висока инфлация.
"Всички карти са в ръцете на Путин и нито една не е в ръцете на Вашингтон – обобщава Робертс, добавяйки, че" Путин възнамерява да преориентира Русия на изток "и тогава всички ще видим, как Русия, Индия и Китай ще станат световни лидери ". Според него, това ще започне през 2015 г.
Превод: Ш.Меламед

Станете почитател на Класа