Румен Радев пропусна дебюта на щерка си на сцената на Народния театър

Румен Радев пропусна дебюта на щерка си на сцената на Народния театър
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.04.2024
  • Сподели:

За първи път на сцената на Народния театър “Иван Вазов” излезе Дарина Радева - дъщерята на президента Румен Радев. Тя игра в новото представление “Елементарните частици” на режисьора Крис Шарков, чиято премиера бе в неделя. Радев обаче я пропусна, макар често да гледа дъщеря си в НАТФИЗ. Тя все още е студентка в класа на проф. Пенко Господинов.

 

 

Постановката е по романа на Мишел Уелбек, а в нея освен Дарина участват Теодора Духовникова, Жаклин Даскалова, Димитър Николов, Мартин Димитров, Елена Иванова и Славена Зайкова. Двучасовият спектакъл разказва за двама братя - неуспешен писател и световно признат учен биолог. Чрез техните истории се засяга темата за любовта във времето на свръхтехнологиите. Постановката умело редува минало и бъдеще, като праща публиката в 2029 година, когато има клонирани хора. Дарина Радева влиза в няколко роли. Спектакълът е провокативен, дързък, арогантен, но затова е и забранен за лица под 16 години.

Крис Шарков запазва езика и звученето на романа на Мишел Уелбек, за когото изданието “Индипендънт” пише:

“Болезнен и натрапчив, богат и предизвикателен, романът ни удивява не само с идеите си, но и с портрета на едно общество, на едно човечество, което е загубило всякаква способност за връзка”.

Следващите дати, на които ще се играе постановката, са 26 април, 7 и 28 май на Камерната сцена.

Станете почитател на Класа