Дъщеря на Нотариуса се оплака, че последната му съпруга е присвоила състоянието му

Дъщеря на Нотариуса се оплака, че последната му съпруга е присвоила състоянието му
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.03.2024
  • Сподели:

По НОВА едно от децата на Мартин Божанов-Нотариуса – Мария обяви, че след смъртта му получава заплахи. 

 

 

„Единият човек, който ме заплаши,работи в комплекса на баща ми. Подала съм жалба.Той се представи за бивш служител на реда и ми каза, че аз съм следващата. Другата заплаха е индиректна от трети лица, които ми заявиха, че съм заплашена от адвокатите на съпругата на баща ми – Гергана Грънчарова”, обясни Мария.

„Искам да разкрия една истина за събитията, които се случват след смъртта на баща ми. Искам да покажа какви са нещата и действията, които се предприеха срещу мен, моите братя и сестри. Ние сме 5 деца от 4 различни съпруги. Въпреки това поддържах постоянен контакт с баща си през годините. Като всяко нормално семейство сме се карали, обичали, карали, обичали. Най-травмиращото за мен в цялата ситуация е, че месец преди убийството му се скарахме и си бяхме сърдити. През януари не се бях чувала с него. Преди Нова година се чухме за последно”, сподели дъщерята на Божанов.

И допълни, че е знаела, че баща й се занимава с търговска дейност. „От малка знаех, че има заведения, ресторанти, хранителен магазин и пекарна. В момента информацията, която излиза не мога да я коментирам, защото не познавам баща си в тази светлина. За мен това са инсинуации на медиите.Не мога да коментирам за престъпната дейност, защото не съм виждала нещо подобно през годините”, поясни Мария.  

Тя направи коментар и относно нашумелия таен клуб на Божанов, за който се твърди, че са влизали подбрани съдии и прокурори.

„Посещавала съм го като малка, учех наблизо и след училище ходех често до 16-годишна. Израснала съм там. Не мога да кажа дали съм виждала подобни лица вътре, защото бях малка. Всъщност, не съм виждала много хора вътре, бяхме си просто ние. Не съм виждала никога предаване на пари. Баща ми беше естет, харесваше красивото и обичаше да прави места, в които просто да си стои. Не смятам, че името има нещо общо с това, което в момента се изкарва. За мен това не е баща ми. Всеки един човек изгражда образ за родителите си. Познавам го в съвсем различна роля като съвсем различен човек – весел, обичащ живота.”, допълни Мария.

„Трагедията, която сполетя нашето семейство е много по-шокираща от това в медиите. Голям тормоз е всеки ден да четем неща, които граничат с абсолютна лудост. Не мисля, че обикновеният човек си дава сметка за това”, каза още дъщерята на Мартин Божанов.

Относно разследването на NOVA за първите измами на Божанов, Мария обясни следното:

„Изгледах репортажа за лелята на баща ми, за която се твърди, че е изхвърлена от дома ѝ. Това не е истина. Тя почина в апартамента си”.

И допълни, че според нея разследването около смъртта на баща ѝ не е обективно. По думите ѝ Божанов не е бил заплашван.

На въпрос как е научила за убийството, Мария разказа следното:

„Мои приятели видели в новините и ми се обадиха. Баща ми се е прибирал вкъщи. След като се забавил, съпругата му е пуснала камерите, които гледат към паркоместата им. Видяла е тялото му на земята и веднага е хукнала натам. Звъннала е на 112, като е мислела, че му е прилошало. През цялото време с нея е била и малката ми сестра.  Баща ми трябваше да пътува на 3 февруари извън България. Някой е знаел, че е трябвало да пътува и е побързал да извърши престъплението”.

Относно отношенията си с Гергана Грънчарова, съпруга на Мартин Божанов, Мария разказа следното:

„Познавам я от 13-годишна. Тя работеше в SS клуб. После се отдели, не я бях виждала няколко години и след като се събраха отново комуникацията ни беше нормална до смъртта на баща ми. След това положението беше „Разделяй и владей” от нейна страна и още няколко членове на моето семейство. Опита се да настрои мен и братята и сестрите ми един срещу друг. Извърши незаконосъобразно действие – опита се да стане едноличен собственик на дружество на баща ми и да постави неин човек като управител. Опитаха се да използват баба ми, за да ме манипулират чрез нея, защото знаеха колко важна беше тя за мен. Живеехме заедно след трагедията, но като видяха, че не поддавам, баба ми се върна при Гергана. Оттогава нямаме комуникация, само сме си писали".

„Не толерирам такива неща. Живеем в правова държава, в която има закони, които трябва да се следват. Затова излязох да говоря. Може би неговата съпруга смята, че ние сме недостойни и тя има право на всичко, но това не е начинът. Не казвам, че тя прилага натиск, но го усещам така", заключи дъщерята на Мартин Божанов.

Станете почитател на Класа