Фазите на мъжкото влюбване

Фазите на мъжкото влюбване
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.03.2023
  • Сподели:

Всички са чували за любовта от пръв поглед, а някои дори са сигурни, че сами са я преживели. Трябва обаче да ви разочароваме: процесът на влюбването съвсем не протича толкова скоростно, колкото вероятно си мислим.

 

 

Особено при мъжете, тъй като те и без това по-трудно осъзнават чувствата си. Нужно им е известно време, докато истински се влюбят в жената и я изберат за своя половинка, пише obekti.bg. Навярно не една дама е забелязвала, че в началото нещата се развиват по-бавно.

 

При повечето мъже процесът на влюбването преминава през следните 4 фази:

 

1. Физическата фаза

В тази фаза от най-голямо значение са външността и физическото, или сексуалното привличане. Мъжът „души“ жената в истинския смисъл на думата и търси химията. Намира я за вълнуваща и атрактивна и в тази фаза дори може да прави секс с нея, без да има чувства.

Преминаваме към емоционалната фаза:

2. Емоционалната фаза

Но в един момент мъжът ще усети отсъствието ѝ, когато не е до него. Това означава, че постепенно се чувства привлечен от нея и като човек и техните разговори му липсват. Мисли си за прекараното време заедно и за емоциите, които е изпитал. Чувства, че започва да се привързва и дори да ревнува, когато тя говори за други мъже.

Ето по какво да познаете третата фаза на влюбването:

3. Умствената фаза

Вече е хлътнал до уши – но все още не е влюбен. На този етап много мъже започват да си правят равносметка и съзнателно или несъзнателно сравняват нейните качества и ценностна система със своите. Проверяват дали двамата си пасват и като характери. Открият ли достатъчно общи черти, сходства и прилики във възгледите, преминават към последната фаза.

Ако стигнете до последната от четирите фази, връзката ви наистина става сериозна.

4. Духовната фаза

Последната фаза, през която преминават както мъжете, така и жените, е духовната. След като успешно я преодолеете, вече може да се смятате за двойка. Сега мъжът е готов да започне сериозна връзка с дамата на сърцето си и между двамата може да се зароди истинска любов. Предстои им да събират красиви съвместни преживявания и да задълбочават отношенията си, а по този начин да градят и общото си бъдеще.

 

Станете почитател на Класа