Служебната екоминистърка си поиска нов служебен джип за Коледа

Служебната екоминистърка си поиска нов служебен джип за Коледа
  • Публикация: 
  • Дата:  
    20.12.2022
  • Сподели:

Брутална обществена поръчка за над 80 хиляди лева държавни пари обяви служебната министърка на околната среда и водите Росица Карамфилова - с искане за чисто нов служебен джип точно преди коледните празници.

 

 

В края на миналата седмица от МОСВ са публикували и техническите спецификации за новата лимузина, чиято цена се очаква, според техните разчети, да струва 66 хиляди лева без ДДС. 

Оказва се, че ведомството ще се сдобие не просто с нова кола, а със SUV, 4х4, с гаранционен срок от над 60 месеца или 150 хиляди километра. 

Но това не е всичко, минималната мощност на автомобила трябва да е от 145 конски сили, като трябва да е оборудван и с климатик, и с озвучителна система, и със зимни гуми. За да е пълен комплектът, колата ще трябва да има и ръководство на български език, а за пълен лукс ще трябва да е снабдена и с отопляеми електрически огледала, освен стандартните автоматични прозорци. 

Разбира се, има и изисквания за количеството вредни емисии от въпросната лимузина и затова се предвижда и опцията да се купи хибрид, в случай, че някоя от заинтересованите компании реши да участва в конкурса с "електричка". 

Срокът за подаване на оферти в апетитния конкурс е средата на януари 2023 г., когато ще бъдат отворени и книжата по процедурата и ще стане ясно дали конкретната марка и модел всъщност не са били предварително съгласувани и избрани за нуждите на министър Карамфилова. 

Станете почитател на Класа