6 вида измами, с които хотелите искат да ви измъкнат повече пари

6 вида измами, с които хотелите искат да ви измъкнат повече пари
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.06.2022
  • Сподели:

Разбира се, нормалните хотелски вериги и като цяло всички заведения, които разчитат на завръщащи се клиенти, на практика не си позволяват подобни неща. Но някои заведения с различен, по-моментен поглед върху принципите на печалба, отдавна са разработили схеми, с които да спечелят допълнително от почти всичко.

 

Разбрахме какви трикове използват подобни хотелиери – и няма да замълчим. Ето: 

 

1. Доплащане за стаята

Доплащанията за настаняване очаквано оглавяват списъка на най-популярните финансови „измами“. Хитри администратори спокойно казват на туристите, че хотелът сега е „претоварен“ и по никакъв начин не могат да настанят гостите в избраната стая - въпреки че всичко е платено.

„Но ако платите малко повече на място...“, информира администраторът с по-нисък глас, „Мога да разреша проблема.“ Номерът е, че сега няма трудности с числата, а горната схема е най-баналният, но работещ начин да изцедят турист.

2. Не си го ползвай, но все пак плащай

О, колко прекрасни открития ни подготвя моментът на напускане от хотела. Точно, когато туристът трябва да тича към автобуса за летището, се оказва, че трябва да доплати за уж използваните услуги. Мини-бар, телефонни разговори, коктейли и вечери, които туристът не е поръчал и т. н. За да не си паднете на тази стръв, трябва да напуснете хотела предварително. И не оставяйте данни за кредитна карта, те могат да дръпнат пари от нея и без ваше знание.

3. Фалшиви данъци

Тук не става дума за курортни, екологични и подобни такси, които се определят от държавите, а за допълнителни такси, измислени от хотела, за които той често забравя да предупреди гостите. Това може да се нарече такса за обслужване, инфраструктурни такси, данък за услуги и т.н. И туристът вижда всичко това, като правило, още в момента на изписването.

4. Скъпият минибар

Минибарът в стаята също е обект на финансови скандали с участието на туристи. В някои хотели умишлено забравят да го попълнят, преди да настанят нови туристи, а след това искат пари от гостите за уж изядени и пияни. В други летовниците се обявяват шумно няколко пъти, че имат ол инклузив, така че гостите могат да ползват всичко безплатно - а туристите охотно изпразват минибара. Но при напускане се оказва, че ол инклузив мини-барът не е покрит и трябва да платите за него.

5. Подвеждащ курс

Измамни, тоест неблагоприятни обменни курсове понякога се използват за селища в турски курортни хотели. Администраторът може да информира на място туриста, който желае да плати в чуждестранна валута, че плащането се приема само в лири. И предлага откровено хищнически курс. Някои почиващи не се задълбочават в нюансите и по-скоро плащат.

Изходът е винаги да имате с вас местни пари в брой. По-добре е да ги смените в банки и други доверени места.

6. Неокончателна цена

Лесен начин да спечелите от туристите е да посочите първоначално цената за стаята, която не включва закуска и ДДС, и при напускане да издадете фактура, където са включени. Трябва да се изясни предварително дали крайната цена е посочена за настаняване. Вярно е, че понякога самите туристи пропускат информацията, че тази или онази услуга, например почистване, се заплаща, а спалното бельо и кърпите също трябва да бъдат платени при настаняване.

 

Станете почитател на Класа