Продава се идеална "догонваща" Волга на КГБ с двигател V8

Продава се идеална "догонваща" Волга на КГБ с двигател V8
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.06.2022
  • Сподели:

В Русия се предлага за продажба най-рядката модификация на седана ГАЗ-2140, чийто заводски индекс е 23-34.

Неофициално този модел е наричан "догонващ" - прозвище, което автомобилът получава благодарение на работата си за съветските специални служби, за които е създаден.

 

 

 

Тази модификация е оборудвана с V8 двигател с мощност 195 к.с., който е монтиран и на култовия "Чайка". Собственикът иска 5,9 милиона рубли (около 99 500 евро) за редкия вариант на "Волга".

 

Продава се идеална "догонваща" Волга на КГБ с двигател V8 СНИМКИ

 

В обявата са посочени само пет километра пробег, а състоянието на автомобила може да се определи като перфектно.

 

 

 

Според продавача обаче това е резултат от качествена и задълбочена реставрация, която е върнала автомобила в заводското му състояние.

 

 

 

Създадени са общо 244 екземпляра на "автомобила за догонване" на КГБ: колата е на конвейера от 1985 до 1993 г. Според плана този модел не се различава визуално от обикновената "Волга". Основната разлика е в трансмисията и динамиката.

 

 

 

Автомобилът е оборудван с автоматична скоростна кутия, която е маскирана като обикновена ръчна - дори са оставени три педала, а в двигателния отсек заедно със стандартния 2,4-литров, е поставен V8 двигател с мощност 195 конски сили.

 

 

Каросерията на Волга за КГБ е допълнително подсилена и оборудвана със специално оборудване, както и със сервоусилвател на волана и дискови спирачки на предния мост.

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа