Карди Би получи 1,25 милиона долара в дело за клевета

Карди Би получи 1,25 милиона долара в дело за клевета
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.01.2022
  • Сподели:

Федерален съд в Атланта присъди обезщетение в размер на 1,25 милиона долара на Карди Би в дело за клевета срещу влогърка, разпространявала "злонамерени слухове" за рапърката и носителка на "Грами", съобщават "Асошиейтед прес" и "Франс прес".

 

Във видеоклипове, публикувани от влогърката Таша Кей, която качва новини за знаменитости, се твърди, че Карди Би се е занимавала в проституция, употребявала е кокаин и се е заразила с херпес.

 

Съдът в Атланта е постановил в понеделник, че Латаша Кебе, известна онлайн като Таша Кей, и притежаваната от нея компания, са отговорни за клевета, нахлуване в личния живот и умишлено причиняване на емоционален стрес на рапърката Карди Би, истинското име на която е Белкалис Алманзар.

 

Карди Би получи 1,25 милиона долара в дело за клевета

 

Адвокатите на Кебе заявиха в имейл във вторник, че не са съгласни с присъдата и ще я обжалват.

 

Съдът присъжда на Карди Би обезщетение от 1 милион долара за нанесени неимуществени вреди - причиняване на болка и страдание и/или накърняване на репутацията, както и 250 000 долара за медицински разходи.

 

Кебе, която живее в района на Атланта и има канал в Ютюб, започва да разпространява "унизителни и притеснителни твърдения" за Карди Би в началото на 2018 г.

 

Според иска злонамерените изявления на влогърката причиняват "срам, унижение, душевна болка и емоционален стрес и накърняват репутацията" на Карди Би, допълва БТА.

Станете почитател на Класа