Yamaha пуска впечатляващ футуристичен скутер

Yamaha пуска впечатляващ футуристичен скутер
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.01.2022
  • Share:

Новото превозно средство на две колела се нарича Yamaha EMF E-Scooter, създадено е в сътрудничество с тайванската компания Gogoro и трябва да се появи на пазара през март.

 

Премерният видеоклип на Yamaha EMF E-Scooter прилича на част от научнофантастичен филм, а освен това е пуснат и отделен уебсайт за него. Очевидно производителят възлага големи надежди на новия модел.

 

 

 

Една от ключовите характеристики на новия продукт са сменяемите батерии - основният продукт на Gogoro. Това не е първото сътрудничество между двете марки. Yamaha и Gogoro пуснаха на пазара скутера EC-05 през 2019 г., също с батерии Gogoro.

 

 

Сега е време за второто сътрудничество - за скутера EMF, който Yamaha Motor Taiwan току-що представи. Скутерът ще се предлага в няколко цвята и с множество технологии, които допълват футуристичния му вид.

 

 

Някои от настройките на скутера ще могат да се извършват от смартфона на потребителя, с който скутерът поддържа пълна интеграция.

 

 

Yamaha посочва, че EMF ще се задвижва от двигател с мощност 7,6 кВт и максимален въртящ момент 26 Nm и ще може да ускорява от 0 до 50 км/ч за 3,5 секунди. Продажбите на новия модел ще започнат през март тази година. Цените все още не са обявени.

 

 

 

 
 
 

Станете почитател на Класа