Разбиха култова суперкола Ferrari за 3 млн. долара

Разбиха култова суперкола Ferrari за 3 млн. долара
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.01.2022
  • Share:

Мечтата на почти всеки шофьор е да се повози зад волана на суперкола. Много шофьори обаче не отчитат факта, че за да се справят с мощността на такава машина, са необходими опит и умения, защото в противен случай произшествието е неизбежно. Ярък пример за това е инцидент, станал в Нидерландия.

 

Скъпа катастрофа: Разбиха култова суперкола Ferrari за 3 млн. долара СНИМКИ

 

Мъж взел за тест драйв флагманския суперавтомобил Ferrari Enzo. След като изминал няколкостотин метра, той решил да увеличи скоростта.

Уви, водачът не успял да се справи с управлението на високи обороти. След като се завъртял няколко пъти около оста си, автомобилът се блъснал в едно дърво.

 

 

Ударът е бил толкова силен, че от суперавтомобила са отлетели две колела,  повредени са каросерията и опорите. Всички въздушни възглавници също са се задействали.

 

От друга страна, карбоновият монокок и средно разположеният двигател V12 не са пострадали. Шофьорът се е отървал с уплаха  и няколко ожулвания.

 

 

 

Според свидетели на инцидента, представители на компанията собственик на колата, са пристигнали незабавно на мястото на инцидента.

 

 

 

Не е известно дали суперавтомобилът ще бъде възстановен. Вероятно ще бъде просто отписан за сметка на застрахователната компания, както много други скъпи автомобили, които са претърпели подобен инцидент.

 

 

 

Припомняме, че Enzo е един от най-емблематичните модели на Ferrari. Около 400 екземпляра от автомобила са сглобени между 2002 и 2004 г. Цената на всеки от тях е 2-3 милиона долара. /

 

 
 

Станете почитател на Класа