ВРЪТКА! Кой е баровецът, преметнат от измамница с 500 бона?

ВРЪТКА! Кой е баровецът, преметнат от измамница с 500 бона?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.12.2021
  • Share:

„Бизнесдама” от Лондон измами наш баровец с близо 500 000 лева, които трябвало да отидат уж за обща инвестиция. Парите били отмъкнати по компютърен път.

 

Само за последния месец ужилените нашенци по метода на инвестиционната измама са трима. Сумите, с които олекнали другите двама мъже, са 50 000 евро и $100 000. В хода на разследването станало ясно, че дамите, които се представят за финансистки, са от Хонконг и Украйна, разкриха от МВР пред „Телеграф“..

 

„Жените намират жертвите в различни приложения като фейсбук, инстаграм, тиндър. Проучват дали се занимават с онлайн инвестиции, криптовалута.

 

Започва веднага комуникация, която се прехвърля във вайбър или уотсъп. Кибербандитките пращат снимки на красавици и така започва да тече нещо като връзка.

 

Първо се правят на приятелки, след това започват и да омайват жертвата“, обясниха криминалисти.

 

След като хакерките разберат, че българинът има пари или биткойни в сметките си и са спечелили доверието му, отправят оферта, че има примамлив проект и могат да инвестират по равно в него - по 50 000 евро например.

 

Една от БГ жертвите споделил обаче, че има само 20 бона, а жената бързо казала, че ще додаде другите 80, за да стане сделката. Дала направена от хакери платформа и там станало разплащането.

 

След транзакцията нашенецът никога повече не чул за красивата лондончанка. Същата схема приложили другите мадами. Смята се, че най-вървежни в криптоизмамите в момента са хакерките от Китай и Украйна.

Станете почитател на Класа