Полицаи отвличат здрави хора и ги настаняват в ковид лагери

Полицаи отвличат здрави хора и ги настаняват в ковид лагери
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.12.2021
  • Сподели:

Какво представляват все още не толкова добре познатите на света COVID лагери в Австралия? Стотици жители на островната държава биват вкарвани в изолационните региони насилствено, без право на адвокат и каквото и да е мнение, а малцина са тези, които реално знаят какво се случва там и как може човек да попадне на такова място, съобщават Флагман

 

„Полицаите блокираха двора ми с колата си. Питах ги: „Какво става тук, идвате да ме тествате за COVID? Какво се случва?“ Отговорът им беше покъртителен: „Не, отвеждаме ви. Нямате избор. Отивате към Хауърд Спрингс. Или идвате с нас сега на задната седалка на вана, или имате избор да използвате COVID такси“.

 

Тиранията на ваксинираните: Полицаи отвличат здрави хора и ги настаняват в ковид лагери


Аз заявих, че не съм съгласна с това и не разбирам защо не мога да се самоизолирам вкъщи, както правят толкова много хора. Казаха ми, че им е заповядано „от високо“ къде да ме заведат и нямат какво повече да говорим“, разказва 26-годишната Хейли Ходжсън.

 

 

Секунди по-късно полицаите са ѝ заповядали да събере багажа си в куфар и ѝ заявили, че ще я пуснат от лагера след като тестът ѝ излезе отрицателен. След това я „натоварили“ на задната седалка на вана си и я откарали в Хауърд Спрингс – лагерът за COVID карантина, където ѝ било заявено, че трябва да прекара там всичките 14 дни карантина.

 

„Буквално те качват в колата им с багажа ти. Тези хора са облечени в онези костюми и нямат никакво желание да се приближават до теб, защото мислят, че си инфекциозен. Просто те завеждат до стаята ти в лагера и те оставят. Повече нито идват, нито говорят с теб, нито те проверяват, нищо. Доставят ти храната за деня веднъж дневно. И си просто изоставен“, казва Хъджсън.

По време на 14-дневния си престой е била тествана 3 пъти, при всичките от които резултатът е бил отрицателен. В един момент са ѝ се карали, че излязла от кабинката си без маска и е била заплашена с глоба от 5000 австралийски долара. В друг ѝ предложили Валиум, за да се успокояла.

 

 

 

„Чувстваш се като в затвор. Чувстваш се като човек, който е извършил престъпление. Това, което правят е нехуманно. Карат те да изглеждаш малък, нищожен. И ти си нищо за тях. „Прави каквото ти казваме или ще те заключим за по-дълго“ Да, дори и това се случваше. Заплашваха ме, че ще ми удължат престоя, ако имам повторно провинение“, спомня си 26-годишната австралийка.

 

Заради престоя си там тя е загубила работата си като продавачка в магазин. В нито един момент от 14-дневната ѝ карантина в лагера, не се е споменало нищо за правата ѝ, нито ѝ е дадена възможност да се свърже с адвокат.

 
26-годишната Хейли Ходжсън не е от тези хора, защото тя е видял от първо лице лагерите и е била заключена там в продължение на 14 дни без дори да е имала положителен тест. Всичко започва когато неин приятел се оказал положителен.

Хейли си спомня, че малко след това пред вратата ѝ пристигнали двама мъже, които, по думите им, са я проследили като „контактно лице“ след като са проверили регистрационния номер на скутера ѝ. Първото, което я попитали, е дали си е направила тест, на което тя, първосигнално отговорила, че е, въпреки че реално не е била. Според нея, именно това е започнало вълна от необичайни събития. Всичко това се случва в щат, който до момента е регистрирал общо 290 случая на коронавируса от началото на пандемията досега. Това обаче не означва, че там няма драконовски мерки, нарушаващи човешките права безпредметно.

Станете почитател на Класа