Audi Q9 излезе на пътя

Audi Q9 излезе на пътя
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.11.2021
  • Сподели:

Audi скоро ще има нов пълноразмерен кросоувър в гамата си. Прототипи на модела, изцяло покрити с камуфлаж, бяха забелязани на пистата Нюрбургринг. Шпионите са успяли да направят подробни и детайлни фотографии на очаквания нов Q9. 

 

Ако се съди по снимките, автомобилът ще има ъглова каросерия с остри линии и ръбове, дълъг капак и широки арки на колелата. Моделът изглежда много атлетичен.

 

 

В предната част вниманието привличат масивна шестоъгълна радиаторна решетка, двустепенни тънки фарове и броня с широк въздухоуловител. В задната част, точно под наклоненото стъкло, са разположени големи фарове. Спойлерът се простира почти по цялата ширина на прозореца.

 

 

Ако се съди по дългото междуосие, в салона ще има три реда седалки. Очаква се кросоувърът да се присъедини към премиум сегмента и да бъде оборудван с цифрово приборно табло и усъвършенствана мултимедийна система.

 

 

Новият автомобил е базиран на разширена версия на модулната платформа MLB Evo на VW Group. Дължината на Audi Q9 е около 5200 мм. Гамата двигатели на модела ще включва както традиционни, така и хибридни двигатели. Кросоувърът трябва да дебютира през 2022 г.

Станете почитател на Класа