„Златната игла“ през погледа на българските топмодели

„Златната игла“ през погледа на българските топмодели
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.10.2021
  • Сподели:

„Златната игла” e най-престижната модна награда на Балканите и за мен е чест да съм част от нея!, казва от своя страна Вероника Стефанова

 

 

Годишните награди „Златна игла“, които Академията за мода вече близо 30 години връчва на най-добрите български модни творци, предизвикват радостни емоции и въздишки не само в средите на модните дизайнери. Силни и трайни са впечатленията на някои от най-красивите българки – топмоделите, участвали в най-престижното модно събитие у нас. В навечерието на тазгодишната церемония те споделиха в социалните мрежи спомените и вълненията си от своите участия в „Златната игла“.


Едни от най-добрите ни манекенки казват мнението си за бляскавата церемония на Академията за мода. Нека заедно да ги прочетем:


Роси Иванова – „Мис България 2005“: „Като носителка на титлата “Мис България 2005”, съдбата ми е дала привилегията да се докосна до вълшебния блясък на модата. Това е оставило траен емоционален и професионален отпечатък върху личностното ми израстване и мироглед в дългогодишния ми опит на модел. Да дефилираш на модния подиум на “Златната игла” е прекрасна възможност да се запознаеш отблизо с творческата енергия и колоритния талант на модния бранш в България. Горда съм,че вече повече от десет години познавам професор Любомир Стойков, който с литературно очарование е запалил страстта ми към модата. Щастлива съм, че за поредна година ще бъда част от модните дефилета на годишните модни награди на Академията за мода“Златната игла 2021".


Габриела Василева – „Мис България 2012“: “Златна игла” е като черешката на тортата за модния свят в страната ни. Тази изящна статуетка показва на заслужилите я, че има смисъл да влагат сърцата си в това, което правят. Не си спомням от кога съм част от иглата, отдавна е, вероятно след спечелването на конкурса "Мис България 2012". Винаги, когато съм в страната, се включвам в тази модна еуфория, организирана от Академията за мода. Зад кулисите е не по-малко вълнуващо. Има десетки забавни истории от там, но за тях ще разкажа някой друг път. Сега пожелавам на целия екип, стоящ зад „Златна игла“, и на движеща й сила и мой професор - Любомир Стойков, здраве и хъс за още много сияещи Златни игли!“.


Гери Дончева – ТВ журналист, PR, топмодел и дългогодишна водеща на „Златната игла“: „За мен “Златната игла” е неописуема емоция, една мечта, истинско приключение в света на модата, традиция, изпълнена със съдържание! “Златната игла” е и стълбица, която среща успешни професионалисти в сферата на модата, лайфстайла и журналистиката. За мен като водеща, “Златната игла” е и отговорност, гордост, стремеж към съвършенство. Преди повече от десет години беше моята първа изява на сцената на “Златна игла” - като модел - и си спомням трескавото ми вълнение от участието в най-престижното модно зрелище в България. Не исках този ден да свършва! Всичко беше планирано отлично, професионално - от организация на пространствата, през организация за фризьори, гримьори, дизайнери, модели, до хореография, посрещане на гости, журналисти… Така е и до днес! Радвам се, че имам възможността да продължаваме да вървим заедно и пожелавам на целия фантастичен екип на “Златна игла” начело с любимия ми професор Любомир Стойков да бъдат все така креативни, вдъхновяващи, актуални, модерни и най-вече здрави!“.


Никол Предьова – български топмодел: „Всяка година трупам спомени и емоции от “Златна игла”. Много ясно си спомням денят, когато за първи път получих покана за участие в нея от проф. Любомир Стойков. Бях толкова развълнувана, а еуфорията беше наистина огромна. Исках да усетя невероятния заряд на това приказно събитие. Оттогава всяка година очаквам с нетърпение “Златна игла”, за да се насладя на цялата емоция около нея. “Златна Игла” е едно невероятно и зареждащо събитие в модната индустрия, организирано по изключително професионален начин. Влагат се много усилия, труд и сърце! Организацията започва месеци по рано и резултатът – наградата е най-голямото признание за отличените – за техните усилия, труд и професионализъм. Искам да изкажа своите огромни благодарности към проф. Любомир Стойков, както и към целия екип на Академията за мода, че и тази година ще имам възможността отново да бъда част от най-значимото събитие за мода в България!“.


Елисавета Стоянова – Гарева – български топмодел: „За мен „Златната игла“ е събитие, което показва колко сме кадърни ние - българите. Имаме много таланти в бранша и точно тази награда удостоява труда и страстта на хората, които създават мода във всичките ѝ форми. За мен е привилегия, че съм част от „Златната игла“ и желая още дълги години вдъхновение и успехи!“.


Мадлена Иванова – „Лейди България“ и „Best Body - Miss Summer International“: „За мен връчването на престижните награди “Златната игла” е най-стилното модно събитие в България. Всяка година ревю-спектакълът, организиран от Академията за мода с председател проф. Стойков, е съпътстван от грандиозни и креативни творчески решения, класа и изтънченост, които се разкриват пред отбрана лайфстайл публика. Гордея се, че съм била няколко пъти лице на колекциите на зашеметяващата Есил Дюран и съм представяла утвърдени дизайнери и модни къщи като Romantica Fashion на София Борисова, Blink на Ради Лазарова, Axel Hardy, Стоян Радичев, Диляна Матеева, Росица Рангелова и много други. Искрено се надявам и занапред традицията да продължава, за да дава пример на младото поколение и да разграничава стила от кича и безвкусицата.“.


Ивелина Бубова – български топмодел: „За мен наградата “Златна игла” е най-престижната за модния свят в България. Тя е уникална възможност да се отличат заслужено творците и техният труд в различните категории. Чест и удоволствие е да бъда част от това събитие. В спомените ми неизличимо са се запечатали трескавата подготовка, пищните тоалети, тържествеността и еуфорията. От досегашните си участия съм забелязала, че всеки носител на приза “Златна игла” във времето заслужено оправдава наградата и продължава да създава още повече красота.“.


Десислава Харизанова – български топмодел: „За мен “Златна игла“ е най-авторитетното отличие за мода в България. Това е един прекрасен празник за българската модна индустрия, който откроява най-добрите дизайнери, гримьори, фотографи и бижутери, които допринасят за развитието на визуалната култура и стил. Чрез персоналното си участие още по-добре осмислих това, че Академията за мода отличава и стимулира най-добрите български модни творци и, че също така дава сцена за изява на талантливи и изявени модни къщи. Всяка година има великолепен ревю - спектакъл, придружен с послание за много красота, елегантност, естетичност и висок стил.“.


Вероника Стефанова - Мис България Свят 2017 и лице на „Златна игла 2021“: “Златната игла” e най-престижната модна награда на Балканите и за мен е истинска чест да бъда част от най-значимото за българската мода събитие! Всеки един участник, независимо дали е модел, дизайнер, стилист или коафьор, се е доказал и е заслужил мястото си там.

Възхищавам се на силата на Академията за мода и на проф. Любомир Стойков да селектират и да дават шанс на млади таланти, да оценяват труда на всички, които творят и създават мода. Участвам като модел в това толкова важно за мен събитие повече от десет години. Вълнението започва още с наближаването на годишните модни награди! С нетърпение очаквам обаждането на проф. Стойков с прекрасната вест, че съм избрана да бъда част от екипа на моделите. Трудно успявам да заспя вечерта преди събитието. За мен участието там е много голямо признание за модната ми кариера, обичам атмосферата преди и по време на ревютата, пробите, запознанството с нови дизайнери, екипите, които ни подготвят визиите, публиката, фотографите, журналистите, всички гости, които с нетърпение очакват да видят кои са новите модни тенденции и носителите на престижната награда.“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оказва се, че нашите топмодели ценят и се вълнуват не само от личното си дефилиране по модния подиум, но и от прекрасните професионални контакти с дизайнери и фотографи, гримьори и стилисти. Те се възхищават на оригиналността, фантазията и креативността на създателите на облекла и допълнения, на всички, които имат решаваща роля за просперитета на българската мода. Популярните красавици и дългогодишни участници в церемонията на Годишните награди на Академията за мода осмислят достатъчно ясно ролята на „Златната игла“ за стимулирането на родния дизайн и на нашата модна индустрия. Те са респектирани и от обстоятелството, че в родината ни има толкова талантливи творци, които допринасят изключително за високия престиж и репутация на българското изкуство и на визуалната култура като цяло.

 

 

Станете почитател на Класа