Mercedes и BMW с много подъл ход

Mercedes и BMW с много подъл ход
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.09.2021
  • Сподели:

Германските автомобилни концерни Daimler и BMW в бъдеще възнамеряват да ограничат обема на доставките на свои автомобили и да заложат още повече на премиум сектора, за да запазят цените на високото равнище, до което те се повишиха по време на пандемията, пише в. Financial Times.

 

Недостигът на чипове, с който се сблъскаха по време на пандемията автомобилните производители по целия свят, доведе до намаляване на предлагането на нови коли и повишаването на цените им. 

 

"Съзнателно няма да задоволяваме търсенето", заяви директорът по финансовите въпроси на Daimler Хералд Вилхелм. 

 

Mercedes и BMW с много подъл ход към своите почитатели

 

Директорът по финансовите въпроси на баварския концерн BMW Николас Петер призна, че компанията е "отчела значително подобрение на способностите си за ценообразуване през последните 24 месеца". 

Само, че тук не говорят директно за изкуствени спекулации, а "възнамеряват да запазят подхода към осигуряването на доставките".

 

Поради това, че автомобилите не достигат, автомобилните производители отмениха или съкратиха намаленията за клиентите спрямо периода преди пандемията. Средното намаление от 1% на отстъпките е помогнало на автомобилните производители да спечелят допълнителни 20 милиарда приходи.  

 

В BMW дори са изчислили точно колко е готов да чака клиентът за новата си кола - точно три-четири месеца. 

 

Това "малко" чакане прави покупката още "по-радостна" за компаниите. 

 

 

Станете почитател на Класа