6 причини да посетите Гибралтар

6 причини да посетите Гибралтар
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.04.2021
  • Сподели:

По всичко личи, че Гибралтар би могла да стане топ дестинация със своите малък брой текущи случаи на коронавирус. Както съобщихме и по-рано там всички възрастни са ваксинирани.

 

Ресторантите работят както на закрито, така и на открито. Баровете и атракциите в момента са отворени, въпреки че маските трябва да се носят в затворени пространства, а социалното дистанциране все още е налице.

 

А горещите температури през октомври помагат на Британската задморска територия с нос на южното крайбрежие на Испания да бъде идеалното място за лятно бягство.

Същевременно от тази година и нискотарифните компании като WizzAir и EasyJet летят до там.

Затова решихме да представим и някои от най-добрите атракции, които трябва да посетите, ако решите да си починете там това лято.

 

1. Пещерата Свети Михаил 

 

St Michael's Cave, Gibraltar

 

Пещерата Свети Михаил или Старата пещера Свети Михаил е името, дадено на мрежа от варовикови пещери, разположени в Природния резерват Горна скала в Гибралтар, на височина над 300 метра над морското равнище.

Това е най-посещаваната от повече от 150 пещери, открити в скалите на Гибралтар, като всяка година там идват повече от милион посетители.

 

Пещерните образувания са цветно осветени. Можете да стигнете до пещерата Свети Михаил с кола, такси, лифт или пеша.

 

Пещерата е в напълно естествено състояние, макар и напълно осветена и снабдена с въжета, за да подпомогне лекото катерене. Предвидени са предпазни каски, а на туристите се препоръчва да носят удобни неплъзгащи се обувки.

 

2. Горната точка на лифта

 

The origin of the monkeys on Upper Rock (nature reserve on the rock of Gibraltar

 

 

Може ли да посетите Гибралтар, без да се насладите на невероятните гледки от върха на лифта, намиращ се на 412 м надморска височина. Още по-доброто е, че ще ви отнеме само шест минути, за да стигнете до там. Щом сте на върха, ще откриете три тераси, всяка от които предлага различна и прекрасна гледка към зашеметяващата обстановка.

Междувременно ще видите два континента, две водни тела и три държави, простиращи се под вас. 

 

Има и мултимедиен тур, ако искате да научите повече за историята на Гибралтар, който е включен в цената на билета за възрастни.

На горната станция на лифта има и маймуни без опашка, но въпреки че изглеждат сладки и опитомени, те са диви животни и трябва да бъдат третирани с повишено внимание и уважение. Цените за възрастни са 16 паунда, като възрастните граждани плащат 14,50 за билет, а децата плащат 7 паунда.

 

3. SUP борд с делфини

 

Gibraltar from a (stand up paddle) board – 'SUP Rock' – SUP Mag UK

 

 

Ако искате да направите нещо приключенско в Гибралтар, то има цял набор от забавни дейности. Въпреки това, една от най-очарователните, които се предлагат, е качване върху гребла с делфини.

Дейността е за всички възрасти и е подходяща за всеки повод, независимо дали говорим за рождени дни, корпоративни събития или за забавление между приятели.

 

Компанията се намира в Санди Бей в много безопасна среда, която се радва на спокойни, чисти води със спиращи дъха гледки.

 

4. Преоткрийте Гибралтар чрез eBike

 

Village at the beach of Gibraltar

 

 

Няма по-живописен начин да преоткриете Гибралтар, отколкото с колело.

И за да бъдете още по-екологични, може да използвате незамърсяващ eBike.

Те са подходящи за всички хора с височина над 155 см и на възраст над 12 години, способни да карат велосипед.

Като част от обиколката можете да разгледате историческите защитени области на западния бряг на Гибралтар до най-южния край, Europa Point, и да се върнете в града по пътя на източния бряг, поглъщайки гледките към Средиземноморието и пясъчните заливи.

 

Обиколката ще отнеме два часа и можете да сте група от до 10 души, като всеки човек плати 55 паунда за преживяването.

 

5. Мавританският замък

 

View of the Moorish castle, housing and the Rock of Gibraltar

 

 

Мавританският замък е името, дадено на средновековна крепост в Гибралтар, включваща различни сгради, порти и укрепени стени, като доминиращите особености са Кулата на почитта и Къщата на портите. Част от самия замък също е помещавал затвора в Гибралтар до преместването му през 2010 г. 

 

В част от самия замък се помещава и затворът в Гибралтар, докато не е преместен през 2010 година.

Въпреки че понякога се сравнява с близките алказари в Испания, мавританският замък в Гибралтар е построен от династията на Маринидите, което го прави уникален на Иберийския полуостров.

 

Днес мавританският замък е една от основните туристически атракции на Гибралтар и е показан на гърба на дизайна на банкнотата от пет лири от Гибралтар през 1995 г.

 

6. Каталунският залив

 

Photo taken in Catalan Bay, Gibraltar

 

 

Каталунският залив е залив и рибарско селище в Гибралтар, разположено от източната страна на Скалата далеч от Уестсайд.

 

Плажът там се намира между източния плаж и плажа Sandy Bay от източната страна на скалата, облицована от средиземноморския бряг на Гибралтар.

 

Това е вторият по големина пясъчен плаж на Скалата.

За разлика от другите плажове от тази страна на Скалата, Каталонският залив има невероятна история, датираща още от 1600-те години.

 

Плажът е много популярен и изключително живописен. Ако се интересувате от пресни морски дарове, тук ще искате да вечеряте и вие.

 

Станете почитател на Класа