Домовете на американците

Домовете на американците
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.04.2021
  • Сподели:

Америка се гордее с това, че е страна, в която се смесват много култури. Затова не е изненада, че има огромно разнообразие от стилове, когато става въпрос за жилища.

 

Въпреки това, когато става дума за къщите в Щатите, има някои определени особености, свързани с дизайна, мебелите и порядките, които са толкова типично американски, че няма накъде.

 

Чужденците, влезли в американски домове, разказват с почуда за нещата, които умът им не може да побере. От разположението на определени неща до странните навици на обитателите на въпросните домове.

 

 

Вижте кои са най-необичайните неща, които можете да видите в американска къща:

Изобилие от климатици

 

За много чужденци манията на американците по климатиците е необяснима. Докато за много американци оцеляването през летните месеци без климатик изглежда като нарушение на конституционните им права, много страни, сред които европейски и африкански, не вземат тази екстра в домовете си за даденост.

Поради тази причина много посетители са неподготвени за арктическите температури посред лято в американските къщи. Според едно проучване, американците изразходват повече електричество за климатици от целия останал свят, информира bestlifeonline.com.

 

Носят обувки вътре

 

За много хора, особено тези, които гледат американски филми и сериали, идеята, че някой носи обувките, с които ходи на улицата, и вкъщи, е доста странна. В много части на Азия, Европа и Близкия Изток обувките се събуват преди да влезете в къща, училище или молитвен дом, независимо дали е от хигиенни съображения или от уважение.

 

Американското знаме отпред

 

 

За повечето патриотично настроени американци поставянето на националния флаг пред къщата не е нищо необичайно. На верандите и оградите често има монтирани специални пилони за тази цел. За много чужденци това е странно. Ако пътувате в други държави, рядко ще видите толкова много развети знамена навън.

 

Еднакви морави

 

Едно от най-озадачаващите неща за чужденците са предните дворове на къщите в предградията. Чували сме за това по телевизията, но да шофираш половин час покрай абсолютно еднакви зелени площи с една и съща марка косачки... това е малко сюрреалистично.

 

 

Големината на къщите

 

Средностатистическата американска еднофамилна къща е с площ 742 кв. м. За много посетители от чужбина това е нещо огромно.

„С изключение на претъпканите градове като Ню Йорк и хората, които живеят в каравана, къщите често са доста големи. Виждал съм хора да се оплакват от малката си кухня, която е голямо колкото моята дневна“, пише потребител на Reddit.

 

 

Пощенски кутии

 

Ако има един детайл от американските къщи, който изглежда необичаен за чужденците, това е пощенската кутия. В много други части на света процепите за поща на предната врата са обичайният начин за получаване на пощата.

 

 

Мелачки за боклук

Докато в Америка можете да остържете чиниите директно в мивката, това не е екстра, на която се радват другите хора по света. Въпреки че съществуват и в други държави, мелачките за боклук под мивката не са толкова често срещани извън САЩ. А в Щатите ги има във всяка втора къща.

 

 

 

Количеството вода в тоалетната

 

Едно от странните неща в американските тоалетни е нивото на водата, което често е по-високо, отколкото в другите страни. Причината за това е, че американските тоалетни са закачени за резервоар за пускане на водата, а не ползват сифон.

 

Машини за лед

 

В другите държави хората просто не са толкова вманичаени по леда, колкото американците. Затова и извън САЩ рядко ще откриете хладилник с вградена машина за лед.

 

Килими във всяка стая

 

Килимът е мек, изолира шума и държи топло на краката ви. Но да имаш килим от стена до стена във всяка стая изглежда доста шантаво за посетителите от други страни. „Килими навсякъде! За какво са ми килими в банята“, чуди се потребител на Reddit.

 

 

Огромни асансьори

 

В много части на света в блоковете и хотели асансьорите с големина за едва няколко души. Стандартният американски асансьор може да побере над 10 души и е с ограничение за тегло до 2700 кг.

 

 

 

Станете почитател на Класа