Кой е изобретил първата секс кукла

Кой е изобретил първата секс кукла
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.04.2021
  • Сподели:

Нацистката окупация на Франция през 1940 г. довежда до множество сексуални контакти между германски войници и парижки проститутки, в резултат на което се появява огнище на сифилис сред войските.


Налага се спешно да се предприеме нещо. Първоначално военните началници искат просто да забранят подобни връзки, но властите на Третия райх следват различен път:

взето е решение да разработят изкуствена жена, която да задоволява сексуалните нужди на войниците, която не би ги заразили с нищо.

Така се ражда свръхсекретният проект за синеока, руса секс кукла на име Борхилд, първата изкуствена жена в историята.

Няма да повярвате кой е изобретил първата секс кукла

Отговорен за проекта е Хайнрих Химлер, ръководител на СС. В документ, за който се твърди, че е намерен от журналиста Норберт Ленц, Химлер пише:

"Най-голямата опасност в Париж е неконтролируемото разпространение на продажни жени, които си намират клиенти в баровете, по време на танцови забави и на други места. Наш дълг е да не допускаме военните да рискуват здравето си, заради кратки любовни авантюри.“

 

Интимна спътница

 

Еротичната кукла е включена като едно от задължителните неща, които войниците носят със себе си по време на поход (когато е изпусната, тя се съхранява в походната раница).

Така би помогнало да се избегне хомосексуалността и венерическите болести сред военните (те довеждат до "ненужни загуби" на човешки животи) и би допринесло за запазването на чистата арийска раса.

Адолф Хитлер лично одобрява дизайна на куклата, след което Химлер наема Франц Цукерт от Германския музей по хигиена да я проектира.

По-рано Цукерт създава „Жена от стъкло“ – анатомично правилен прозрачен манекен, който се превръща в истинска сензация в Германия през 30-те години. Именно затова на него е възложена отговорната задача да изработи „интимната спътница“ за немските войници.

Но възниква проблем: биха ли се съгласили войниците да се съвокупляват с кукли, вместо с живи жени? Как да ги накарат да се подчинят? Нацисткият психиатър Рудолф Царгехаймер пише:

„Целта на тези кукли е да помогнат на нашите войници. Тяхната основна задача е да воюват, а не да губят време в търсене на сексуална плячка и смесване на чистата им арийска кръв с чужда, нечиста. Никой мъж обаче не би предпочел кукла пред истинска жена.“

 

Истински полови органи

 

И това е вярно - освен ако куклата не е с най-високо качество. Цергерхаймер поставя три основни изисквания, за да преодолее вероятното нежелание на войниците да използват куклата:

При допир, синтетичната кожа трябва да се чувства като истинска. Тялото на куклата трябва да бъде максимално гъвкаво и подвижно. Половите органи трябва да изглеждат и да се усещат като истински.

Екипът се заема с работа. Първоначално планират да направят скелета алуминиев, но тази идея бързо е отхвърлена и се спират на силикон. Има и строги изисквания относно външния вид на куклата.

Самият  Хитлер дава подробни инструкции за това как трябва да изглежда Борхилд: в естествен ръст, височина 176 см. с много светла кожа, нежни сини очи, големи устни и големи гърди, огъващи се ръце и глава.

Лицето на куклата е много важно за нацистите, дори по-важно от тялото. Разработчиците искат да направят кукла с външния вид на унгарската актриса Кейт фон Наги, но тя отказва.

Тогава решават да не придават на лицето определени черти, оставяйки само сините очи и русата коса, така че войниците да могат да мислят за външния й вид в съответствие със собствените си фантазии.

Екипът оформят десет лица и използва психологически тестове, за да определи кое е предпочитано от болшинството войници. Косата на Борхилд е къса, за да напомня на своите ползватели, че това не е идеалът за женственост, а боен другар - част от въоръжените сили.

Когато разработва тялото на секс куклата, Цукерт иска да направи солидна гипсова отливка на жива жена и кани за целта две спортистки. Но отливките го разочароват. „Изглеждаха ужасно. Едната имаше отпуснати и деформирани крака, а другата – тънък ханш и ръце като на борец.

В крайна сметка екипът се спира на стилизирано изображение на жена - със едри гърди и атлетична фигура. Когато дизайнът е готов, нацистите започват да изработват прототипи на куклата.

 

Хитлер е впечатлен

 

Войниците на Вермахта за първи път изпробват Борхилд през 1941 година. Куклите са тествани в германския гарнизон на остров Джърси. Хитлер е толкова впечатлен от резултатите от теста, че поръчва 5000 кукли за своята лична охрана.

През 1942 г. обаче проектът е замразен: много германски войници започват да бъдат пленявани и отказват да носят куклите със себе си, страхувайки се, че те ще станат причина за подигравки и издевателства от страна на врага.

В крайна сметка идеята най-накрая изчезва и всички копия на Борхилд са унищожени от съюзническите сили по време на бомбардировките над Дрезден.

 

 

 

 "Труд"

Станете почитател на Класа