5 тайни места по света

5 тайни места по света
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.04.2021
  • Сподели:

Тайната линия на метрото се намира на 200 метра под улиците на Москва. Построена е през ерата на Сталин и свързва Кремъл с други важни точки на града.

 

Елитни клубове, правителствени организации, тайни стаи и т.н... На много места в нашия свят 99,9% от хората никога няма да имат възможност да надникнат.

Стая 39

 

 

 

Мислите ли, че е възможно да се говори за подобно нещо, без да се споменава Северна Корея? Стая 39 е името на севернокорейска организация, която съществува от 1970 г. и се смята, че служи за прекратяване на „мръсната работа“ на правителството. Смята се, че в централата им се обменя чужда валута и се продават оръжия.

 

White's Gentlemen's Club

 

 

Най-ексклузивният клуб във Великобритания е основан през 1693г. Клубът е известен и с книгата, която описва залаганията и то не какви да е, а напълно причудливи. Така веднъж е бил направен залог за 3 хиляди лири за капка дъжд и трябвало да се познае коя капка ще падне най-бързо от прозореца. Приемът не е достъпен за жени и за да станете част от клуба трябва да бъдете поканени от поне трима членове, които вече са част от него.

 

Метро 2

 

 

Тайната на линията на метрото, която се намира на 200 метра под улиците на Москва. Тунелът (метрото) е построен през ерата на Сталин и свързва Кремъл с други важни точки на града. Може да се влезе само със специално разрешение от правителството.

 

Ватикански таен архив

 

 

Само папата и някои хора, които са част от църквата, могат да влязат в тайните архиви на Ватикана. Той е дълъг невероятните 84 км и съдържа милиони документи. Някои от тях са на повече от 1200 години, така че който влезе в архива, има шанс да разбере голяма част от църковната история, но по различен начин.

 

Клуб 33

 

 

Наречен „Дисниленд клуб 33“, той е основан от най-влиятелните бизнесмени, знаменитости и политици. След откриването до него са имали достъп 33 директори от най-влиятелните компании в света, откъдето идва и името. И за да стигнете до там днес, трябва да платите 30 хиляди долара и да изчакате да бъдете извикани до 15 години.

 

Станете почитател на Класа