Най-хубавите ж.п. гари в Европа

Най-хубавите ж.п. гари в Европа
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.03.2021
  • Сподели:

Обявиха кои са най-добрите ж.п. гари в Европа според пътниците. Индексът на европейските железопътни гари за 2021 година подреди 50-те най-големи гари на Стария континент.

 

Класацията е направена на база преживяване за пътниците, фактори като натовареност на пероните, общодостъпност и броя на дестинациите, до които те предлагат транспорт.

Изследователите са обърнали внимание и на други обекти като ресторанти на гарата, салони и достъп до безжичен интернет, съобщава „Мирър“.

 

Ефектът на Covid-19 също е взет предвид. Например, когато става въпрос за сравняване на места като ресторанти, са броени само заведенията, които са отворени.

Първото място се заема от Централната гара в Лайпциг, Германия. Освен че е най-голямата гара в Европа, тя впечатлява пътниците с големия си брой магазини и ресторанти. Освен това предлага пътуване до най-голям брой вътрешни дестинации.

 

На второ място е Централната гара във Виена, а на трето – международната гара „Сейнт Панкрас“ в Лондон. За последната третото място е падане надолу, тъй като през 2020 година лондондката гара държеше първенството. По време на пандемията тя предлага намален брой услуги

Четвъртото и петото място се делят от по две гари, получили равен брой точки. Сред тях са две в руската столица Москва.

 

Вижте кои са десетте най-добри гари в Европа за пътници:

 

1. Leipzig Hauptbahnhof, Лайпциг

 

 

2. Wien Hauptbahnhof, Виена

 

 

3. St. Pancras, Лондон

 

 

4-5. Amsterdam Centraal, Амстердам

 

 

4-5. Гара Казанска, Москва

 

 

6-7. Frankfurt Hauptbahnhof, Франкфурт на Майн

 

 

6-7. München Hauptbahnhof, Мюнхен

 

 

8. Гара Курск, Москва

 

 

9. Milano Centrale, Милано

 

 

10. Birmingham New Street

 

 

 

Станете почитател на Класа