Най-добре пазената тайна на Египет

Най-добре пазената тайна на Египет
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.02.2021
  • Сподели:

Египет е страна на чудесата, така че можете да намерите истинска океанска сцена в пустинята. Малко хора знаят тази тайна на очарователната африканска държава.

 

„Когато гледам тази пустиня, виждам океана“, казва палеонтолог от Университета на Мичиган, който е бил в Египет и се е влюбил в пустинята.

 

Само на няколко часа път с кола от Кайро се намира долината на китовете в безкрайната пустиня край Нил.

Пустинната долина и археологическият обект със стотици вкаменелости на китове са уникални в света - никъде другаде няма такива находки в такова количество и концентрация. 

 

 

 

 

 

Колко е запазено, свидетелства фактът, че там могат да се намерят остатъци от храна, както и крокодили, морски кучета, костенурки и т.н. Най-големият открит скелет е бил дълъг 21 метра.

 

Първите вкаменелости са открити в началото на 20-ти век, но са били нужни 80 години, за да предизвикат по-голям интерес. Изследването се влошило и от липсата на технологично оборудване.
През 90-те години най-накрая били открити стотици вкаменелости и се смятало, че са открити още много.

 


За съжаление, докато районът все още не бил защитен, някои вече се били възползвали от възможността да откраднат част от „сувенирите“.

Цялата долина е разположена в подножието на планината, която местните наричат ​​Планината на ада, поради специалните светлинни ефекти, които се появяват, когато слънцето залезе зад планината.
Днес това място не е известна туристическа атракция. Трудно е да се достигне и много хора никога не са чували за него.

 

Очевидно египтяните са щастливи и благодарни за факта, че тази дестинация не е залята от туристи, какъвто е случаят с пирамидите.

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа