В Занзибар пропищяха

В Занзибар пропищяха
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.02.2021
  • Сподели:

Нарушаването на нормите за благоприличие започва все повече да дразни местните жители, а също така нарушава мюсюлманските закони в страната. 

 

Затова в страна предвиждат да въведат по-строги наказания, които да стреснат пътуващите. 
Властите на Занзибар започнаха решителна битка срещу туристите, които се разхождат по улиците на острова в твърде разголени се дрехи. За такива туристи се въвеждат нови правила и забраните ще бъдат затегнати.

 

 

 

Правителството припомни, че правилата за поведение на пътниците в страната са одобрени още през 2015 г. По-специално, на туристите е било забранено да се появяват на обществени места с тоалети, които разкриват пъпа и коленете, твърди ATOR.

 

По време на пандемията от коронавируса обаче голям брой туристи от целия свят предпочетоха Занзибар за почивката си заради липсата на задължителни ПСР-тестове и всякакви други ограничения. 

Туристите пък се отдадоха на вахканлии и спряха да внимават за външния си вид. Затова и сега се налага да бъдат взети мерки.

 

Отначало туристите просто ще бъдат информирани, но ако нарушенията продължат, ще бъдат изправени пред глоба от 700 до 5000 долара. В някои случаи разголването може да доведе и до затвор.

 

 

 

Забраната включва изрязани бански костюми, шорти, които са твърде къси, рокли и поли, които не покриват коленете, както и къси топове и тениски, които не покриват пъпа.

Голото тяло е забранено не само за жени, но и за мъже.

 

Станете почитател на Класа