Красив европейски град, където...

Лвов има един от най-красивите площади в тази част на Европа. Къщите и сградите в него са построени в различни стилове - от Ренесанса до модернизма.

 

Лвов е град в Западна Украйна, близо до границата с Полша. Разположен е на река Полтава и заема първото място в Украйна по брой запазени културно-исторически паметници и със своята красота и широка гама от различни сгради се откроява сред градовете в Централна и Източна Европа. Той също така е под закрилата на ЮНЕСКО.

 

 

 

Какво да посетите там?

 

Поради своите културно-исторически паметници, той има един от най-красивите площади в Европа, състоящ се от 44 къщи, които са построени в различни стилове - от Ренесанса до модернизма. Една от най-красивите къщи там е "Черната къща", която е прекрасен пример за ренесансова украинска култура.

На площада има четири фонтана, скулптури, които символизират митологични същества - Нептун, Диана, Амфитрит и Адонис.

 


 

Много паметници доминират в централната част на града, датиращи от 16 и 17 век, и много историци го смятат за "музей на открито". Цялостната архитектура на града се допълва от църквите.

На площада на свободата е домът на Операта с още девет театъра и 60 музея, което прави града столица на културата.

 


 

Какво да ядем и пием и какви са цените?

 

Най-известното украинско ястие "вареники" - кнедли. топки от тесто с мая, пълнени с пюре, кисело зеле, сирене, варени яйца...

Има и вкусни украински палачинки от деруни, опитайте грузински кначапури, хляб, пълнен със сирене и яйца.

 

 

 

В този град можете да се отпуснете малко повече от други популярни туристически дестинации. Цените понякога са „нелепи“. Например можете да вземете бира за 1,60 лева и кафе за 30 90 стотинки.

 

Станете почитател на Класа