Кралицата и принц Филип онемяха

Преди дни в британската кралска фамилия имаше голям празник. 94-годишната кралица Елизабет II и 99-годишният принц Филип отпразнуваха 73-ата си годишнина от сватбата им.

 

По този повод от Бъкингамският дворец публикуваха нова снимка на двойката. Фотосът е направен в замъка Уиндзор.

На двойката снимката разглежда доста интересен подарък. Оказа се, че в основата на това е не кой да е, а техните правнуци и по-специално децата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

 

 

Заради направеното от малките престолонаследници кралицата на Великобритания и съпруга й останали безмълвани.

Истината е, че на снимката двойката е заловена със специален подарък - самоделна пощенска картичка, направена от правнуци: седемгодишния принц Джордж, петгодишната принцеса Шарлот и двугодишния принц Луис. 

 

 

 

Седнали на дивана, Елизабет II и принц Филип гледат подаръка от правнуците си и не крият усмивките си. Подобно на милиони хора по света, те са разделени от близките си заради коронавируса, така че няма как роднините да ги поздравят лично.

Поради коронавируса тази година Елизабет II и принц Филип прекараха много време заедно - повече, отколкото през много предишни години, тъй като бяха в самоизолация в замъка Уиндзор. 

Кралицата работеше от дома си, а не от Бъкингамския дворец и не пътуваше, а принц Филип, който обикновено живееше в имението им в Сандрингам, се присъедини към жена си през март преди първото заключване.

Кралица Елизабет II и принц Филип се венчаха на 20 ноември 1947 г. Церемонията се състоя в Уестминстърското абатство. След това за празника Елизабет II избра рокля от дизайнера Норман Хартнел, който при създаването й бе вдъхновен от известната картина на Ботичели „Примавера“. Бъдещата кралица платила роклята си с талони за храна. Стотици британци й помогнаха да плати за тоалета, въпреки че беше незаконно да приеме помощта им.

 

 

В момента връзката между кралица Елизабет II и принц Филип се счита за най-дългата сред всички британски монарси.

Станете почитател на Класа